REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Najlepšie medvedie labky
Recept na za mňa najlepšie medvedie labky, ktoré pečiem každý rok na Vianoce.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 300 g hladká múka
- 250 g Hera
- 150 g práškový cukor
- 150 g orechy
- 30 g kakao
- 1 kus vajce
- 1⁄2 kl škorica mletá
- 3 kus Klinčeky
- kôra z citróna
- 1 kus vanilkový cukor na obalenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Do misky nasypeme múku pridáme k nej margarín, vajce, cukor, mleté orechy, kakao, citrónovú kôru ,škoricu a roztlčené klinčeky.
2. Krok
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 15 minút odpočívať. Je potrebné ho vymiesiť rukou, nie mixérom.
3. Krok
Rozdelíme ho na 5 častí a z každej vytvarujeme valček, ktoré nakrájame na malé kúsky.
4. Krok
Tie natlačíme do formičiek, ktoré netreba už vymasťovať.
5. Krok
Medvedie labky pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C zhruba 10 minút.
6. Krok
Po upečení ich ešte horúce obaľujeme zmesou vanilkového a práškového cukru.