REKLAMA

Zdroj: Pixabay: RitaE

Najlepšie stredomorské cestoviny z jedného hrnca

Stredomorské cestoviny z jedného hrnca sú zdravé, chutné a ľahké jedlo inšpirované pikantnými a osviežujúcimi vlastnosťami stredomorskej kuchyne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 Stredne veľká nadrobno nakrájaná cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 1 pint Rozpolené cherry paradajky Pridané do
  • 1 pohár Vykôstkované a nasekané olivy Kalamata Pridané do
  • 4 poháre zeleninový vývar Pridané do
  • 12 oz cestoviny fettuccine Pridané do
  • 2 poháre Nahrubo nasekaný špenát Pridané do
  • 12 pohár Rozdrvený syr feta Pridané do
  • 14 pohár nasekaná čerstvá petržlenová vňať Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Začnite zohrievaním olivového oleja vo veľkom hrnci na miernom ohni, kvalitný olivový olej môže mať veľký vplyv na výsledný pokrm. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nebude priesvitná, približne 4 až 5 minút. Pridajte pretlačený cesnak a smažte, kým neuvoľní svoju arómu, zvyčajne to trvá len minútu.

2. Krok

Chuť zvýraznite tak, že do hrnca vhodíte cherry paradajky a olivy Kalamata a varíte ďalších 5 minút, kým paradajky nezačnú praskať a uvoľňovať sladkú šťavu.

3. Krok

Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte ho do varu. Po zovretí do hrnca opatrne pridajte fettuccine a úplne ich ponorte do vývaru. Tip: ak váš hrniec nie je dostatočne široký na to, aby sa doň zmestili rezance v celej dĺžke, prelomte cestoviny na polovicu.

4. Krok

Cestoviny nechajte variť, kým nezmäknú, približne 12 minút, a občas ich premiešajte, aby sa neprilepili.

5. Krok

Už to skoro bude - pridajte nasekaný špenát a varte ďalšie 2 minúty, kým špenát nezvädne.

6. Krok

Nakoniec posypte rozdrobeným syrom feta a petržlenovou vňaťou, všetko dobre premiešajte a podľa chuti osoľte a okoreňte čiernym korením. Feta dodá pokrmu krémový, pikantný prvok, ktorý ho skutočne zvýrazní, ale buďte opatrní so soľou - feta je už dosť slaná, takže budete chcieť korenie primerane upraviť.

7. Krok

Podávajte horúce a vychutnajte si toto jednoduché, ale chutné dielo z jedného hrnca.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov