:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eKidCwvkbPFXSSuQBy6s/fb7624320dd1cbe62802d107e8c521.jpeg)
Zdroj: Pixabay: RitaE
Najlepšie stredomorské cestoviny z jedného hrnca
Stredomorské cestoviny z jedného hrnca sú zdravé, chutné a ľahké jedlo inšpirované pikantnými a osviežujúcimi vlastnosťami stredomorskej kuchyne.
Ingrediencie
- 2 pl olivový olej
- 1 Stredne veľká nadrobno nakrájaná cibuľa
- 3 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 pint Rozpolené cherry paradajky
- 1 pohár Vykôstkované a nasekané olivy Kalamata
- 4 poháre zeleninový vývar
- 12 oz cestoviny fettuccine
- 2 poháre Nahrubo nasekaný špenát
- 1⁄2 pohár Rozdrvený syr feta
- 1⁄4 pohár nasekaná čerstvá petržlenová vňať
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Začnite zohrievaním olivového oleja vo veľkom hrnci na miernom ohni, kvalitný olivový olej môže mať veľký vplyv na výsledný pokrm. Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nebude priesvitná, približne 4 až 5 minút. Pridajte pretlačený cesnak a smažte, kým neuvoľní svoju arómu, zvyčajne to trvá len minútu.
Chuť zvýraznite tak, že do hrnca vhodíte cherry paradajky a olivy Kalamata a varíte ďalších 5 minút, kým paradajky nezačnú praskať a uvoľňovať sladkú šťavu.
Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte ho do varu. Po zovretí do hrnca opatrne pridajte fettuccine a úplne ich ponorte do vývaru. Tip: ak váš hrniec nie je dostatočne široký na to, aby sa doň zmestili rezance v celej dĺžke, prelomte cestoviny na polovicu.
Cestoviny nechajte variť, kým nezmäknú, približne 12 minút, a občas ich premiešajte, aby sa neprilepili.
Už to skoro bude - pridajte nasekaný špenát a varte ďalšie 2 minúty, kým špenát nezvädne.
Nakoniec posypte rozdrobeným syrom feta a petržlenovou vňaťou, všetko dobre premiešajte a podľa chuti osoľte a okoreňte čiernym korením. Feta dodá pokrmu krémový, pikantný prvok, ktorý ho skutočne zvýrazní, ale buďte opatrní so soľou - feta je už dosť slaná, takže budete chcieť korenie primerane upraviť.
Podávajte horúce a vychutnajte si toto jednoduché, ale chutné dielo z jedného hrnca.