REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VzEAxbC0mc_tGPly4AXa/f5af957f97c7625837f7c3887b9999.jpeg)
Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom
Jednoduché a rýchle placky, do ktorých nejde ani múka, ani vajce a predsa sú úžasne chutné. Zvnútra jemné a zvonka chrumkavé 👌. Ja iné doma ani nerobím.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiak
- 3 strúčiky cesnak
- 2 kl majoránka
- 1 kl kopcovitá rasca mletá
- 1 kl korenie čierne mleté
- podľa chuti soľ
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme nastrúhaný cesnak, majorán, rascu, korenie, soľ a dobre premiešame. Čo sa týka majoránky, ja osobne dávam 3 KL, ale ak chcete, dajte len 2 🙂
2. Krok
V panvici rozhorúčime olej a placky opekáme z oboch strán pekne do zlatista👍 Placky môžete podľa chuti urobiť tenšie a aj hrubšie. V oboch prípadoch sú úžasné😉
3. Krok
Viem, že každý má ten svoj recept na túto dobrotu, ale ja tieto placky naozaj vrelo odporúčam vyskúšať. Sú to naše TOP placky👌
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VzEAxbC0mc_tGPly4AXa/4155d9e22bb340e74c70085080af06.jpeg)
4. Krok
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Vyskúšam aj ked mám obavy ani múka ani vajce za pokus to stojí dík