Zdroj: Brent Hofacker for Adobe Stock
Náplň do morky bez mäsa
Chutná a výdatná náplň, dokonalá pre vďačný morka alebo ako príloha.
Ingrediencie
- 1 Kus veľká cibuľa
- 2 Tyče zeler
- 100 g maslo
- 400 g Kocky chleba
- 2 Čajová lyžička Korenie na hydinu
- 11⁄2 l slepačieho bujónu
- 2 Kus vajcia
- 1 Čajová lyžička soľ
- 1⁄2 Čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
1. Na prípravu náplne do morky najprv pokrájajte cibuľu a zeler na malé kocky.
2. V ceduli roztopiť maslo a cibuľu a zeler v tomto masle dusiť asi 10 minút, kým nebudú mäkké.
3. Kocky chleba vložte do veľkej misy a premiešajte so zmesou cibule a zeleru.
4. Pridajte korenie na hydinu, soľ a korenie a dobre premiešajte.
5. V samostatnej mise rozšľahajte vajcia a potom pridajte kurací vývar.
6. Zmes vajec a vývaru nalejte na kocky chleba a všetko dobre premiešajte, kým chlebové kocky nenasajú celú tekutinu.
7. Zmes vložte do vymastenej pekáča a pečte pri 180°C približne 35-40 minút, kým vrch nebude chrumkavý.
8. Náplň z morky nechajte pred podávaním na chvíľu vychladnúť.