Naše klasické fašírky
Výborný a velmi jednoduchý obed pre celú rodinu😍 Takýmto spôsobom máte ZARUČENE ŠŤAVNATÉ a chutné Fašírky!!! Naučila som sa to od mojej mamy a inak fašírky nikdy nerobím.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg mleté mäso hovädzie mastnejšie
- 4 ks staré pečivo žemle alebo rohlíky
- 1 cibula nastrúhať
- 3 strúčiky cesnak nastrúhať
- 1 vajce
- 2 pl mletá paprika
- 2 kl mletá rasca
- 1 kl mleté čierne korenie
- soľ
- podľa chuti čili vločky
Ešte potrebujeme
- strúhanka
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Zmiešame mleté mäso, na hrubo nastrúhanú cibulu, na jemno nastrúhaný cesnak, vajce, soľ a ostatné koreniny. Do fašírky pridáme aj vyžmýkané pečivo, ktoré sme si vopred namočili do vody. Použijeme staré, už tvrdšie pečivo, najlepšie sú kaiserky, alebo rohlíky. Z pečiva vyžmýkame asi 3/4 vody, nesmie sa celkom vyžmýkať.
Z hotovej masy tvarujeme väčšie fašírky, ktoré následne obalíme v strúhanke. Fašírky napokon vyprážame v oleji z oboch strán.
Ako prílohu k fašírkam som pripravila zemiakové pyré, ale prílohu si pravdaže zvolí každý sám. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube