Nepečená torta s mascarpone
Vynikajúca pistáciová nepečená torta.
Ingrediencie
Sušienkový základ
- 150 g mletých nesolených pistácií
- 180 g mletých sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- 1 pl práškového cukru
Krém
- 250 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 80 g mletých nesolených pistácií
- 100 g biela čokoláda
Ganach
- 50 ml sladkej smotany
- 120 g biela čokoláda
- 1 pl jedlej farby zelená
- 20 g mletých nesolených pistácií
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si korpus na tortu. Zmiešame spolu namleté pistácie, namleté sušienky a rozpustené maslo. Pridáme práškový cukor. Keď máme zmes dobre premiešanú, navrstvíme ju do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie.
Zdroj: Youtube
Krém pripravíme tak, že si vymiešame mascarpone spolu so šľahačkou. Pridáme rozpustenú čokoládu a pistácie. Vymiešame.
Zdroj: Youtube
Krém si dáme na sušienkový korpus a pekne ho uhladíme. Tortu si dáme do chladu.
Zdroj: Youtube
Medzi tým ako sa torta chladí pripravíme ganache. Smotanu si zohrejeme a nalámeme do nej čokoládu. Premiešame aby sa nám rozpustila. Pridáme farbivo aby sme mali polevu peknú zelenú. Hotovú ganache nalejeme na tortu, uhladíme a dozdobíme pistáciami. Necháme vychladi aby torta stuhla.
Zdroj: Youtube