REKLAMA
Nepečený 5-vrstvový koláčik

Nepečený 5-vrstvový koláčik

Toto skúste :) netradičný dezert, kombo viacerých chutí,ktoré spolu ladia. Orechy+lekvár+mak+tvaroh+mandľové maslo=❤️

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Orechová vrstva

  • 120 g mletých vlašských orechov Pridané do
  • 70 g rozmixovanych ovsených vločiek Pridané do
  • 20 g proteínu netreba Pridané do
  • 60 g sušených ďatlí PL vody Pridané do
  • 10 g kokosového oleja roztopeného Pridané do
  • 10 g Med Pridané do
  • 10 g mandľového arašidového masla Pridané do

Lekvár

  • 120 g lekváru ja som použila slivkový Pridané do

Maková vrstva

  • 140 g mletého maku Pridané do
  • 120 g sušených ďatlí PL vody Pridané do
  • 50 g jablkového pyré Pridané do
  • 20 g kokosového oleja Pridané do

Tvarohová vrstva

  • 250 g jemného tvarohu Pridané do
  • 100 g cream cheese nátierkového masla Pridané do
  • 50 g hrudkového tvarohu netreba Pridané do
  • 20 g vanilkového proteínu alebo sladidlo podľa chuti Pridané do
  • 10 g želatíny na stuženie krému Pridané do
  • 2 pl vody Pridané do

"Karamelová“ vrstva

  • 60 g sušených datli Pridané do
  • 50 g mandľového masla Pridané do
  • 20 g Med Pridané do
  • 20 g kokosového oleja Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Orechová vrstva:

2. Krok

Ďatle zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť aspoň pol hodinu. Ďatle rozmixujeme spolu 2 PL vody, v ktorej boli namočené. Pridáme maslo, olej, med a opäť premixujeme. Následne pridáme orechy, rozmixované vločky a proteín. Všetko spolu premiešame. Zmes natlačíme na dno formy na biskupský chlebík vystlanej papierom na pečenie. Odložíme do mrazničky. Zatiaľ si pripravíme makovú vrstvu.

3. Krok

Lekvárová vrstva:

4. Krok

Lekvár rozotrieme na orechovú vrstvu.

5. Krok

Maková vrstva:

6. Krok

Ďatle zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť aspoň pol hodinu. Ďatle rozmixujeme spolu 2 PL vody, v ktorej boli namočené. Pridáme olej a pyré a opäť premixujeme. Následne pridáme mletý mak a premiešame. Zmes rozotrieme na lekvár a vložíme do mrazničky.

7. Krok

Tvarohová vrstva:

8. Krok

Všetky ingrediencie okrem želatíny s vodou zmiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Nakoniec spojíme s krémom a navrstvime na makovú vrstvu. Opäť vložíme do mrazničky.

9. Krok

Karamelová vrstva:

10. Krok

Ďatle si pripravíme ako pri predchádzajúcich vrstvách. Následne k nim pridáme zvyšné ingrediencie a všetko spolu premixujeme. Ja som nemala až tak výkonný mixér a tak vrstva nebola úplne hladká, no môžete mixovať do hladka. Túto vrstvu rozotrieme na tvarohovú a odložíme do mrazničky približne na 3 hodiny. Následne môžeme skladovať v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov