Nepečený 5-vrstvový koláčik
Toto skúste :) netradičný dezert, kombo viacerých chutí,ktoré spolu ladia. Orechy+lekvár+mak+tvaroh+mandľové maslo=❤️
Ingrediencie
Orechová vrstva
- 120 g mletých vlašských orechov
- 70 g rozmixovanych ovsených vločiek
- 20 g proteínu netreba
- 60 g sušených ďatlí PL vody
- 10 g kokosového oleja roztopeného
- 10 g Med
- 10 g mandľového arašidového masla
Lekvár
- 120 g lekváru ja som použila slivkový
Maková vrstva
- 140 g mletého maku
- 120 g sušených ďatlí PL vody
- 50 g jablkového pyré
- 20 g kokosového oleja
Tvarohová vrstva
- 250 g jemného tvarohu
- 100 g cream cheese nátierkového masla
- 50 g hrudkového tvarohu netreba
- 20 g vanilkového proteínu alebo sladidlo podľa chuti
- 10 g želatíny na stuženie krému
- 2 pl vody
"Karamelová“ vrstva
- 60 g sušených datli
- 50 g mandľového masla
- 20 g Med
- 20 g kokosového oleja
Najnovšie letáky
Postup
Orechová vrstva:
Ďatle zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť aspoň pol hodinu. Ďatle rozmixujeme spolu 2 PL vody, v ktorej boli namočené. Pridáme maslo, olej, med a opäť premixujeme. Následne pridáme orechy, rozmixované vločky a proteín. Všetko spolu premiešame. Zmes natlačíme na dno formy na biskupský chlebík vystlanej papierom na pečenie. Odložíme do mrazničky. Zatiaľ si pripravíme makovú vrstvu.
Lekvárová vrstva:
Lekvár rozotrieme na orechovú vrstvu.
Maková vrstva:
Ďatle zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť aspoň pol hodinu. Ďatle rozmixujeme spolu 2 PL vody, v ktorej boli namočené. Pridáme olej a pyré a opäť premixujeme. Následne pridáme mletý mak a premiešame. Zmes rozotrieme na lekvár a vložíme do mrazničky.
Tvarohová vrstva:
Všetky ingrediencie okrem želatíny s vodou zmiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Nakoniec spojíme s krémom a navrstvime na makovú vrstvu. Opäť vložíme do mrazničky.
Karamelová vrstva:
Ďatle si pripravíme ako pri predchádzajúcich vrstvách. Následne k nim pridáme zvyšné ingrediencie a všetko spolu premixujeme. Ja som nemala až tak výkonný mixér a tak vrstva nebola úplne hladká, no môžete mixovať do hladka. Túto vrstvu rozotrieme na tvarohovú a odložíme do mrazničky približne na 3 hodiny. Následne môžeme skladovať v chladničke.