Nepečený cheesecake s lesným ovocím a bielou čokoládou
Výborná nielen letná torta, ktorej prípravu zvládne aj úplný začiatočník.
Ingrediencie
- 300 g maslové sušienky
- 150 g maslo
- 200 g biela čokoláda
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 250 g čerstvých malín a čučoriedok
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si vo vodnom kúpeli roztopíme na kocky nalámanú bielu čokoládu a necháme ju za občasného premiešania vychladnúť
V mixéri rozdrvíme maslové keksy, premiestnime ich do misy a zalejeme roztopeným maslom. Rukami zapracujeme maslo do keksov. Vezmeme si tortovú formu o priemere 20-25 cm a rukami zatlačíme túto zmes rovnomerne na dno formy
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na šľahačku. Premiestnime ju do veľkej misy a zamiešame do nej mascarpone a tekutú bielu čokoládu
Na záver prisypeme do krému čerstvé ovocie (trochu ovocia si necháme na ozdobenie)
Pripravený krém premiestnime do tortovej formy, uhladíme a dáme odležať do chladničky aspoň na 2 hodiny
Nakoniec dozdobíme ovocím a podávame