Nepečený karamelový cheesecake
Rýchly recept na nepečený karamelový lotus cheesecake
Ingrediencie
Suroviny
- 0.3 šálky mandlí
- 1⁄2 šálky kryštálový cukor
- 2 Lyžice maslo
Na karamelovú omáčku
- 1⁄2 šálky cukor
- 50 g maslo
- 1⁄2 šálky šľahačka
Na tortu
- 130 g lotus sušienky
- 225 g smotanový syr/tvaroh
- 60 g práškový cukor
- 100 ml šľahačka
Najnovšie letáky
Postup
Celé mandle si na sucho opražíme na panvici a opečené zmixujeme na menšie kúsky.
V hrnci si roztopíme cukor na karamel, za stáleho miešania pridáme maslo izbovej teploty a pomleté orechy.
Formu si vytrieme maslom a karamelovú zmes naň vylejeme. Necháme bokom vychladnúť.
V hrnci si opäť roztopíme cukor na karamel a pridáme maslo. Keď sa maslo roztopí pridáme 100ml smotany a stále poriadne miešame.
Keď sa smotana úplne zmieša s karamelom odložíme z ohňa a prelejeme do misky aby zmes vychladla.
Karamelovo orechovú zmes, ktorá nám stvrdla si dáme do sáčku a tĺčikom rozbijeme na malé kúsky.
Odložíme do misky na neskôr.
Lotus sušienky si rozmixujeme na prášok.
Do sušienok pridáme roztopené maslo a poriadne zmiešame.
Do malej maslom vymastenej formy si vysypeme sušienkovú zmes a poriadne lyžicou pozatláčame, kým nebude povrch rovný. Dáme do chladničky na 15 minút vychladnúť.
Tvaroh si zmixujeme v miske s práškovým cukrom.
Pridáme predtým prichystanú karamelovú zmes a opäť mixujeme.
100ml smotany si vyšľaháme do šľahačky.
Šľahačku zmiešame s karamelovým tvarohom a premiešame. Pridáme dve lyžice karamelových pomletých orieškov pre chuť.
Tvarohovo karamelovú plnku rovnomerne vylejeme na sušienkový korpus. Necháme v chladničke 1 hodinu.
Na vychladnutý koláč dáme opäť roztopený karamel. Necháme cez noc schladiť v chladničke.
Hotový cheesecake vyberieme z formy, posypeme mletými karamelovými mandľami a môžeme podávať. Dobrú chuť