Zdroj: Freepik
Nepečený Oreo tvarohový koláč
Ingrediencie
- 24 ks Oreo
- 1⁄4 pohár Nesolené maslo, rozpustené
- 2 poháre Smotanový syr izbovej teploty
- 1⁄2 pohár kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička vanilkový extrakt
- 1 pohár Hustá smotana na šľahanie
- Ďalšie sušienky Oreo na ozdobu
- Šľahačka na polevu
Najnovšie letáky
Postup
Rozdrvte 24 Oreos (niekoľko si ich nechajte na ozdobu) buď v mixéri, alebo pomocou valčeka - táto terapia je pre mňa celkom terapeutická. V miske zmiešajte rozdrvené sušienky a rozpustené maslo, kým to nebude vyzerať ako mokrý piesok.
Túto zmes pevne vtlačte na dno 8 alebo 9-palcovej formy. Na základe predchádzajúcich skúseností odporúčam použiť dno skleneného pohára, aby ste dosiahli rovnomerné stlačenie. Počas prípravy náplne ju vložte do chladničky, aby stuhla.
V samostatnej miske vyšľahajte krémový syr, cukor a vanilkový extrakt do hladkej a krémovej konzistencie. Ak ste zabudli zmäkčiť krémový syr, môže sa vám zdať, že je mierne hrudkovitý - vložením do mikrovlnnej rúry na 20 sekúnd sa to zvyčajne napraví.
V ďalšej veľkej miske vyšľahajte hustú smotanu na šľahanie, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Je veľmi dôležité, aby ste smotanu neprešľahali - hľadáte spenenú konzistenciu, ktorá odľahčí váš cheesecake.
Pomocou stierky vmiešajte šľahačku do tvarohovej zmesi, kým sa dobre nespojí. Dbajte na to, aby ste ju jemne prehýbali, aby sa zachovala vzdušná štruktúra šľahačky. Túto náplň nalejte na stuhnutý korpus.
Tvarohový koláč nechajte chladiť v chladničke aspoň 4 hodiny alebo ešte lepšie cez noc. Zistila som, že dlhší čas chladenia vedie k pevnejšiemu a chutnejšiemu cheesecaku.
Pred podávaním ozdobte cheesecake šľahačkou a niekoľkými ďalšími rozdrvenými Oreos. Prstenec šľahačky okolo okraja s rozdrvenými Oreos v strede dodáva rafinovaný nádych.