REKLAMA
Novodobé grilážky
Nepečené oblátkové koláčiky s arašidovou-sirupovou plnkou. Kto by ich nemal rád? U nás miznú z krabice vianočného pečiva ako prvé.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
- 7 ks tortové oblátky (29x15cm)
- 460 g arašidový krém
- 280 ml javorový/ryžový sirup
- 3 pl plnotučné kokosové mlieko z konzervy
- 1⁄2 čl mletá vanilka
- štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Do hrnca pridáme arašidové maslo a sirup. Za stáleho miešania roztopíme na miernom ohni arašidové maslo so sirupom.
2. Krok
Zamiešame do zmesi kokosové mlieko, vanilku a soľ.
3. Krok
Ak je všetko pekne zmiešané a kompaktné odstavíme hrniec.
4. Krok
Teplou arašidovou zmesou ponatierame oblátky, ktoré vrstvíme na seba. Hotové grilážky zaťažíme niečím ťažkým, aby lepšie stuhli.
5. Krok
Po vychladnutí a stuhnutí (2 hodiny) nakrájame tyčinky pomocou dlhého noža, ktorý má jemné ostré zúbky.