Nutelový cheesecake
Cheesecake s príchuťou nutely
Ingrediencie
Základ
- 150 g sušienky
- 70 g maslo
- 1 pl kakao
Krém
- 500 g mascarpone
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g kyslá smotana
- 2 pl nutela
- 2 ks vajcia
- 2 pl hladká múka
- 50 g práškový cukor
- 1 balenie vanilínový cukor
Poleva
- 100 g Horká čokoláda
- 1 pl nutela
- 1 pl olej
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty, kakao a opäť premixujeme. Vysypeme na dno okrúhlej formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a utlačíme na dno. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 7-10minút.
Tvaroh, mascarpone, smotanu a nutelu krátko vyšľaháme. Pridáme vajíčka, múku a cukor a opäť premixujeme aby sa všetky ingrediencie spojili. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 50 minút. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho vyberáme z rúry.
Na prípravu polevy si roztopíme čokoládu, ktorú následne zmiešame s nutelou a olejom. Polevu lyžicou rozotrieme na vychladnutý cheesecake a odložíme do chladničky, ideálne na noc. Potom krájame a podávame.