REKLAMA

Zdroj: Pixabay: Hans

Odpaľované cesto na veterníky

Odpaľované cesto na veterníky je klasická slovenská sladká pochúťka. Toto cesto je ideálne pre prípravu sladkých dezertov a malých pečených špecialít, ako sú napríklad veterníky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 250 ml voda Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • 4 ks vajcia Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V malom hrnci priveďte vodu spolu s maslom a soľou do varu.

2. Krok

Odstavte z ohňa a pridajte naraz všetku múku.

3. Krok

Miešajte dokým sa nevytvorí hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca.

4. Krok

Vložte cesto do misy a nechajte vychladnúť.

5. Krok

Postupne pridávajte vajcia a miešajte dokým nie je cesto hladké a lesklé.

6. Krok

Cesto preložte do vrecka na zdobenie a vytlačte guličky na plech vyložený papierom na pečenie.

7. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 20 minút.

8. Krok

Potom znížte teplotu na 180°C a pečte ďalších 10 minút.

9. Krok

Veterníky nechajte vo vypnutej rúre ešte 15 minút.

10. Krok

Potom ich vyberte a nechajte dôkladne vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4650 receptov

Mäsité jedlá

2193 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Mascarpone

334 receptov

Večera

4359 receptov

Cestoviny

527 receptov

Lacné jedlá

1463 receptov