:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ewfAYfaw--v5jfU25FvR/5bf83c099cd105023504031eb7e30f.jpeg)
Zdroj: Pixabay: Hans
Odpaľované cesto na veterníky
Odpaľované cesto na veterníky je klasická slovenská sladká pochúťka. Toto cesto je ideálne pre prípravu sladkých dezertov a malých pečených špecialít, ako sú napríklad veterníky.
Ingrediencie
- 250 ml voda
- 100 g maslo
- 150 g hladká múka
- 4 ks vajcia
- 1 Štipka soľ
Najnovšie letáky
Postup
V malom hrnci priveďte vodu spolu s maslom a soľou do varu.
Odstavte z ohňa a pridajte naraz všetku múku.
Miešajte dokým sa nevytvorí hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca.
Vložte cesto do misy a nechajte vychladnúť.
Postupne pridávajte vajcia a miešajte dokým nie je cesto hladké a lesklé.
Cesto preložte do vrecka na zdobenie a vytlačte guličky na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 20 minút.
Potom znížte teplotu na 180°C a pečte ďalších 10 minút.
Veterníky nechajte vo vypnutej rúre ešte 15 minút.
Potom ich vyberte a nechajte dôkladne vychladnúť.