Zdroj: FB: Čo uvaríme o to sa podelime
Odpalované venčeky
Recept na výborné odpalované venčeky.
Ingrediencie
cesto:
- 250 ml voda
- 50 g maslo
- 150 g polohrubá múka
- 4 kus vajcia
krém:
- 500 ml mlieko
- štipka soli
- 1 bal Zlatý klas
- 1 bal vanilkový puding
- 100 g kryštálový cukor
- 150 g maslo
Na posypanie:
- práškový cukor
- 1 kus vanilkový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Okrúhlou formičkou si predznačím veľkosť venčekov.
V hrnci zohrejem vodu so štipkou soli a pridám do nej maslo.
Keď sa voda zohreje, nemala by vrieť ani sa odparovať, prisypem všetku múku.
Zmes miešam, aby nevznikli.
Keď sa už cesto neprichytáva na steny hrnca, premiestnim ho do druhej nádoby a nechám vychladnúť.
Keď vychladne, pridávam postupne vajce do cesta.
Mixérom vymixujeme cesto a preložíme ho do cukrárenského vrecka a vytláčame ho na predkreslené kolieska na plechu.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Počas pečenia ju nesmiete otvoriť. Venčeky pečieme asi 20 minút.
Následne znížime teplotu na 170 stupňov a dopekáme ešte 5-7 minút.
10.Ešte teplé ich prekrojíme na polovicu.
11.Na krém si uvaríme puding, do ktorého hneď za horúca primiešame vanilkový cukor s kryštálovým cukrom.
Pridáme lyžičku masla, aby sa nám na povrchu netvorila koža a štipku soli.
Keď masa vychladne primiešame zvyšné maslo.
Venčeky plníme pomocou cukrárenského vrecka a posypeme ich práškovým cukrom.