REKLAMA
Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí"
Ohnivé mäso
Ohnivé bravčové mäsko v zemiakovej placke posypané syrom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 400 g karé bravčové
- 1 ks Cibuľa
- 6 ks kyslé uhorky
- 2 čl horčica dijonská
- 2 čl horčica plnotučná
- 3 čl paradajkový pretlak
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletej rasce
- paprika červená sladká mletá
- čili papričky
- olej
- syr na posypanie
Zemiaková placka
- 1 kg zemiak
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks väčšie vajíčko
- 1 ks veľká cibuľa
- múka
- soľ
- sušený majorán
- čierne mleté korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Cibuľku nakrájame na drobno a opražíme na oleji do sklovita.
2. Krok
Pridáme nakrájané čili papričky a kyslé uhorky. Spolu chvíľu restujeme.
3. Krok
Mäso nakrájame na rezance a pridáme k restovanej zelenine. Podľa potreby osolíme, okoreníme. Pridáme horčice, rascu, pretlak a papriku.
4. Krok
Mäso podlejeme a dusíme do mäkka. Na záver môžeme zahustiť trochou múky.
5. Krok
Medzitým si prapravíme placky. Očistené zemiaky, cesnak a cibuľu narajbeme na strúhadle. Potom pridáme soľ, korenie, vajce, majorán a múku. Vypracujeme poloriedke cesto.
6. Krok
Placky vyprážame na panvici s väčším množstvom oleja do zlatohneda. Servírujeme posypané syrom.