REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/RgMUzn98A9WBVhOlqv3k/bf0b005db3c7be5ce0031740853de075.jpeg)
Opekaný zubáč so zemiakovou kašou
Rýchla fit večera
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g zubáč
- 6 kus zemiak
- 1 polievková lyžica rastlinný tuk
- 1 dl mlieko
- soľ
- korenie štyroch farieb
- múka
- drvená rasca
- citrónová šťava
- olivový olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody, necháme rozvariť a scedíme. Do zemiakov pridáme maslo a mlieko a vymiešame do hladkej kaše ak je príliš husta pridávame viac mlieka, dosolime podľa chuti.
2. Krok
Filety zo zubáča osušíme kuchynskou utierkou osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zubáča obalíme v múke.
3. Krok
Na panvici si roztopíme trochu masla s olivovým olejom, necháme rozpáliť a pridáme obalené filety. Opečieme z každej strany do zlatova, najskôr opekáme stranu s kožou. Naservírujeme filetu so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.