REKLAMA
Opekaný zubáč so zemiakovou kašou
Rýchla fit večera
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g zubáč
- 6 kus zemiak
- 1 polievková lyžica rastlinný tuk
- 1 dl mlieko
- soľ
- korenie štyroch farieb
- múka
- drvená rasca
- citrónová šťava
- olivový olej
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody, necháme rozvariť a scedíme. Do zemiakov pridáme maslo a mlieko a vymiešame do hladkej kaše ak je príliš husta pridávame viac mlieka, dosolime podľa chuti.
2. Krok
Filety zo zubáča osušíme kuchynskou utierkou osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pokvapkáme citrónovou šťavou. Zubáča obalíme v múke.
3. Krok
Na panvici si roztopíme trochu masla s olivovým olejom, necháme rozpáliť a pridáme obalené filety. Opečieme z každej strany do zlatova, najskôr opekáme stranu s kožou. Naservírujeme filetu so zemiakovou kašou. Dobrú chuť.