Zdroj: StephanieFrey from Getty Images
Opičí chlieb
Opičí chlieb je veľmi obľúbený dezert, ktorý pochádza z amerických štátov. Je to chutný a jednoduchý recept, ktorý si zamiluje celá rodina. Pripravte si tento sladký chlieb s príchuťou škorice.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka špeciál
- 20 g droždie
- 300 ml mlieko
- 1 kl soľ
- 1 kus vajce
- 180 g maslo rozpustené
- 200 g kryštálový cukor
- 2 pl mletá škorica
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z mlieka, 3 lyžíc cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme chvíľu pracovať.
Potom ho pridáme k múke, soli, vajcu, 30 g masla. Vypracujeme cesto.
Cesto necháme 45 minút kysnúť, potom z neho vytvarujeme guličky, ktoré namočíme do roztopeného masla a obalíme v zmesi kryštálového cukru a škorice.
Guličky ukladáme do formy na pečenie, netlačíme, len zľahka vkladáme.
Necháme ich chvíľu podkysnúť a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C.
Opičí chlieb pečieme 40 minút.
Po upečení ho necháme ešte chvíľu vo forme, potom ho preklopíme na tanier.
Nekrájame ho, len trháme z neho kúsky.