:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/osCOzsFjts9hLbVfBlTP/e6c81287eeac837a95bf6be47151b9.jpeg)
Zdroj: pixabay
Orechová torta
Klasická orechová torta pre milovníkov orechov.
Ingrediencie
Piškotové cesto
- 6 ks vajcia
- 120 g cukor práškový
- 120 g polohrubá múka
- 50 g mleté orechy
- 6 g kypriaci prášok
Orechový krém
- 400 ml mlieko
- 60 g Zlatý klas (prášok)
- 150 g cukor práškový
- 200 g Hera
- 2 bal. cukor vanilkový
- 200 g mleté orechy
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si predhrejeme trúbu na 180 stupňov.
V miske si vyšľaháme vaječné žĺtky spolu s trištvrtinou práškového cukru. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, do snehu pridáme zvyšok práškového cukru.
K vyšľahaným žĺtkom pridáme múku, prášok do pečiva a zašľaháme. Na záver pridáme orechy a jemne zamiešame sneh. Korpus dáme piecť do tortovej formy asi na 40 minút.
Zatiaľ ako sa korpus pečie pripravíme plnku. Podľa návodu spravíme z mlieka, cukru a zlatého klasu hustý puding.
K vychladnutému pudingu zašľaháme zmes, ktorú sme si pripravili z hery a cukru aj vanilkového. Šľaháme postupne aby sa nám krém nezrazil. Na záver už len pridáme mleté orechy.
Piškótový korpus si rozrežeme na rovnaké časti a natrieme plnkou. Dozdobiť môžeme podľa fantázie. Tortu necháme stuhnúť.