Zdroj: Pixabay: Sabrina_Ripke_Fotografie
Orechové kiflice
Orechové kiflice je mimoriadne populárna maďarská pochúťka, ktorá sa robí so sladkou orechovou náplňou a posypáva sa práškovým cukrom. Počas vianočného obdobia s nimi často stretneme. Mäkký, príjemne sladký koláč je perfektným výberom, ak túžime po niečom skutočne špeciálnom dezerte, ale aj v priebehu týždňa k šálke kávy.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g Múka
- 200 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 2 ks žĺtok vajcia
- 20 g droždia
- 100 ml mlieko
- 1 štipka soľ
Náplň
- 300 g Mleté orechy
- 150 g cukor
- 100 ml mlieko
Nakoniec
- 100 g Cukor na posypanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
1. krok: Droždie spustite teplým mliekom a trochou cukru.
2. krok: Potom cesto vypracujeme s múkou, maslom, žĺtkom a soľou, potom ho zakryjeme a necháme odpočívať 1 hodinu v teple.
3. krok: Cukor pre náplň sa spolu s mliekom prevrie, potom sa pridá orechy.
4.krok: Od riseného cesta odtrhneme orechové kúsky, každý z nich rozvaľkáme a začneme ho zvíjať od kraja.
5. krok: Kiflice položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch po dobu 15-20 minút.
6. krok: Ešte teplé rožky obalíme v práškovom cukre.