REKLAMA
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Božské orechové rezy podľa receptu od babičky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
Cesto
- 250 g maslo
- 200 g práškového cukru
- 250 g nasekaných vlašských orechov
- 150 g polohrubá múka
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 6 bielkov
- maslo na vymastenie
- polohrubá múka
Poleva
- 6 žĺtkov
- 250 g práškového cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Potom primiešame orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver metličkou zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre približne 25 minút pri 180 °C.
2. Krok
Žĺtky vymiešame mixérom s práškovým cukrom dohladka.Koláč vyberieme z rúry a na horúci natrieme žĺtkovú polevu, ktorá na koláči pekne zatuhne.