Oreo cheesecake s bielou čokoládou
Oreo cheesecake
Ingrediencie
Suroviny
- 26 ks Oreo
- 100 g maslo
Plnka
- 200 g kvalitná biela čokoláda
- 350 ml smotana na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 150 g krémový syr philadelphia
- 100 g práškový cukor
Ganache
- 200 g kvalitná biela čokoláda
- 100 ml smotana na šľahanie
- Oreo
Najnovšie letáky
Postup
V sekáčiku zomelieme celé keksíky, pridáme roztopené maslo a dobre zmiešame. Hmotu utapkáme do formy, ktorej dno sme obložili papierom na pečenie. (recept je na 22 cm formu, ale už som ho pripravovala aj v 24 cm).
Dáme do chladničky stuhnúť kým budeme pripravovať plnku.
Bielu čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť.
Mascarpone vymiešame s krémovým syrom a práškovým cukrom. K tomu pridáme roztopenú čokoládu a dobre spolu ešte raz vymiešame.
V osobitne miske vyšľaháme smotanu na šľahanie (môžte pridať smetafix) a následne ju zľahka vmiešame k prvej hmote. Rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky, kým pripravíme ganache.
Na miernom ohni zohrejeme smotanu, do nej nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Nie celkom horúce nalejeme na plnku a necháme v chlade pár hodín ( najlepšie cez noc).