REKLAMA

Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo

Originálne parížske rožky

Recept na originálne parížske rožky s výborným parížskym krémom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Rožky:

  • 200 g mletých vlašských orechov Pridané do
  • 30 g hladká múka Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 2 kus vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Krém:

  • 1 kus vajce Pridané do
  • 3 kus žĺtky Pridané do
  • 200 g kryštálového cukru Pridané do
  • 70 g vody Pridané do
  • 300 g masla Pridané do
  • 50 g kakaa Pridané do
  • 200 g horkej čokolády Pridané do

Poleva:

  • 200 g čokolády na varenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

V miske zmiešame orechy s múkou, cukrom, soľou a vajcom.

2. Krok

Zmes naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do tvaru rožkov. Nechajme rozostupy medzi rožkami.

3. Krok

Rožky pečieme na 160 °C približne 20 minút a po upečení ich necháme vychladnúť na plechu.

4. Krok

Medzitým si pripravíme krém. Vajíčko so žĺtkami dáme šľahať do mixéra a cukor s vodou dáme variť do hrnca.

5. Krok

Keď voda začne vrieť a zmes začne postupne hustnúť, tesne predtým, ako sa vytvorí karamel, opatrne ju nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom. Horúca cukrová voda žĺtky pasterizuje a takýmto spôsobom dostaneme žĺtkový krém.

6. Krok

Zmes šľaháme až do vychladnutia.

7. Krok

Dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo, ktoré sme nakrájali na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu.

8. Krok

Vymiešame hladký krém, ktorý naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

9. Krok

Nanesieme ho na upečené rožky.

10. Krok

Poleva - čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené rožky namáčame v čokoládovej poleve a necháme ich stuhnúť v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov