REKLAMA

Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo

Originálne parížske rožky

Recept na originálne parížske rožky s výborným parížskym krémom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Rožky:

  • 200 g mletých vlašských orechov Pridané do
  • 30 g hladká múka Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 2 kus vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Krém:

  • 1 kus vajce Pridané do
  • 3 kus žĺtky Pridané do
  • 200 g kryštálového cukru Pridané do
  • 70 g vody Pridané do
  • 300 g masla Pridané do
  • 50 g kakaa Pridané do
  • 200 g horkej čokolády Pridané do

Poleva:

  • 200 g čokolády na varenie Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

V miske zmiešame orechy s múkou, cukrom, soľou a vajcom.

2. Krok

Zmes naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do tvaru rožkov. Nechajme rozostupy medzi rožkami.

3. Krok

Rožky pečieme na 160 °C približne 20 minút a po upečení ich necháme vychladnúť na plechu.

4. Krok

Medzitým si pripravíme krém. Vajíčko so žĺtkami dáme šľahať do mixéra a cukor s vodou dáme variť do hrnca.

5. Krok

Keď voda začne vrieť a zmes začne postupne hustnúť, tesne predtým, ako sa vytvorí karamel, opatrne ju nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom. Horúca cukrová voda žĺtky pasterizuje a takýmto spôsobom dostaneme žĺtkový krém.

6. Krok

Zmes šľaháme až do vychladnutia.

7. Krok

Dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo, ktoré sme nakrájali na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu.

8. Krok

Vymiešame hladký krém, ktorý naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

9. Krok

Nanesieme ho na upečené rožky.

10. Krok

Poleva - čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené rožky namáčame v čokoládovej poleve a necháme ich stuhnúť v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov