Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo
Originálne parížske rožky
Recept na originálne parížske rožky s výborným parížskym krémom.
Ingrediencie
Rožky:
- 200 g mletých vlašských orechov
- 30 g hladká múka
- 200 g práškový cukor
- 2 kus vajce
- štipka soli
Krém:
- 1 kus vajce
- 3 kus žĺtky
- 200 g kryštálového cukru
- 70 g vody
- 300 g masla
- 50 g kakaa
- 200 g horkej čokolády
Poleva:
- 200 g čokolády na varenie
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešame orechy s múkou, cukrom, soľou a vajcom.
Zmes naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do tvaru rožkov. Nechajme rozostupy medzi rožkami.
Rožky pečieme na 160 °C približne 20 minút a po upečení ich necháme vychladnúť na plechu.
Medzitým si pripravíme krém. Vajíčko so žĺtkami dáme šľahať do mixéra a cukor s vodou dáme variť do hrnca.
Keď voda začne vrieť a zmes začne postupne hustnúť, tesne predtým, ako sa vytvorí karamel, opatrne ju nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom. Horúca cukrová voda žĺtky pasterizuje a takýmto spôsobom dostaneme žĺtkový krém.
Zmes šľaháme až do vychladnutia.
Dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo, ktoré sme nakrájali na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu.
Vymiešame hladký krém, ktorý naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
Nanesieme ho na upečené rožky.
Poleva - čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené rožky namáčame v čokoládovej poleve a necháme ich stuhnúť v chladničke.