:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/5a534636f2914c69185d72980a7566.jpg)
Ovocné hrnčekové muffiny
Ingrediencie
SUCHÉ PRÍSADY
- 11⁄3 poháre hladká múka
- 1 polievková lyžica kakao
- 11⁄2 čajová lyžička Prášok do pečiva NIE sóda bikarbóna
- štipka soľ
MOKRÉ ZLOŽKY
- 60 g zmäknuté maslo
- 2⁄3 pohár práškový cukor
- 2 Veľké vajcia (pri izbovej teplote)
- 1⁄3 pohár Rastlinný olej (alebo repkový)
- 1⁄2 pohár cmar
- 1 čajová lyžička vanilková esencia
- 1⁄2 Biely ocot
- 1 polievková lyžica červené potravinárske farbivo
KRÉMOVÁ SYROVÁ POLEVA
- 1⁄3 pohár zmäknuté maslo
- 170 g Blok smotanového syra Philadelphia( zmäknutý
- 1⁄2 čajová lyžička vanilková esencia
- 0.125 čajová lyžička soľ
- 21⁄2 poháre Jemná zmes práškového cukru (preosiaty práškový cukor)
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180°C/350°F (160°C s ventilátorom). Štandardnú formu na muffiny s 12 otvormi vyložíme košíčkovými vložkami. Suché prísady preosejeme do misky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/b0870ec57417fc600aecbfc2fbea24.png)
Zdroj: Youtube
Krémové maslo: Vložte maslo do samostatnej misky a šľahajte ho 1 minútu na rýchlosti 2 elektrickým alebo stojanovým mixérom (s nástavcom na pádla).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/eff1bace8beddac087e88f863707ee.png)
Zdroj: Youtube
Smotanový cukor: Pridajte cukor a šľahajte ďalšie 2 minúty rovnakou rýchlosťou, kým maslo nie je veľmi bledožlté, takmer biele.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/f882f133a9e4f49a8b55d9828ed3cc.png)
Zdroj: Youtube
Vmiešajte vajcia: Po každom pridaní pridávajte vajcia jedno po druhom a šľahajte 30 sekúnd na rýchlosti 1.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/4f9cc11c165c33302d5a51c52c7c2b.png)
Zdroj: Youtube
Pridajte zvyšné mokré prísady: Pridajte olej, cmar, vanilku a červené potravinárske farbivo a šľahajte na rýchlosti 1, kým sa cesto nespojí a nebude hladké.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/4a9e67e81c2e77c76fd1491835d8fe.png)
Zdroj: Youtube
Vmiešajte múku: Suché prísady nasypte na povrch a miešajte na rýchlosti 1 len 20 sekúnd. Strany misy oškrabte a potom znova miešajte 10 sekúnd. Cesto by teraz malo byť hladké - niekoľko malých hrudiek je v poriadku. Nešľahajte ďalej - prepracované cesto = koláčiky nie sú také mäkké!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/161d631503aa3ce361253f8ad35dc4.png)
Zdroj: Youtube
Rozdeľte cesto medzi 12 košíčkov - malo by sa naplniť do 3/4, ale záleží na veľkosti košíčkov, ktoré používate.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/be333086628f1cf44d6581b5d547bb.png)
Zdroj: Youtube
Pečte 20 minút alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá. Nechajte ich vychladnúť: Okamžite vyberte košíčky na mriežku. Pred poliatím tvarohovou polevou ich nechajte úplne vychladnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/beff4109288e7433ea707a35e84606.png)
Zdroj: Youtube
Krémové maslo: Vložte maslo do misy a šľahajte 1 minútu, kým nie je hladké a nezačne mať bledšiu farbu - rýchlosť 6 na stojanovom mixéri, rýchlosť 9 na elektrickom šľahači.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/af3168c53e469795663dbddfe2824d.png)
Zdroj: Youtube
Krémový syr: Pridáme smotanový syr a šľaháme ešte 1 minútu pri rovnakej rýchlosti, kým nie je hladký.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/cf80cfdb6a4fdea9e2b25a518fb57d.png)
Zdroj: Youtube
Pridajte práškový cukor: Pridávajte práškový cukor v 4 dávkach, pričom medzi nimi šľahajte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/5128e15d3b3d493c5d602a49ae84f9.png)
Zdroj: Youtube
Šľahajte do nadýchanej konzistencie: Pridajte vanilku a soľ a šľahajte 2 minúty do požadovanej konzistencie. Malo by to byť krémové, ale stále by to malo držať svoj tvar vo vrchole (pozri video).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/d36aa3626b0f5e617f46225a60bf18.png)
Zdroj: Youtube
Vložte do vrecka na zdobenie s požadovanou špičkou. Vytlačte na koláčiky - vystačí na 12 koláčikov, ako je zobrazené na obrázku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3W-G-d9dWDmBtx2uneKV/4bfbe62ff7f3a79a3705628b3d0707.png)
Zdroj: Youtube