Zdroj: jirkaejc from Getty Images
Pác na grilované kuracie mäso
Vynikajúci pác, ktorý dodá grilovanému kuraciemu mäsu skvelú chuť a šťavnatosť.
Ingrediencie
- 6 strúčiky cesnak
- 2 čl soľ a korenie
- 4 pl olivový olej
- 4 pl citrónová šťava
- 2 čl Med
Najnovšie letáky
Postup
Cesnak olúpeme a nadrobno posekáme.
Do misky dáme cesnak, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónovú šťavu a med. Všetko dobre premiešame.
Kuracie mäso opláchneme, osušíme papierovými utierkami a položíme do pripravenej marinády. Mäso dobre premiešame, aby bolo z každej strany pokryté marinádou.
Mäso v marináde necháme v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc.
Mäso z marinády potom vyberieme a priamo na ňom ugrilujeme. Uistite sa, že mäso je pred grilovaním na izbovú teplotu a nerobíme na grile zbytočné otvory, aby nám z mäsa nevytekala šťava.
Počas grilovania mäso niekoľkokrát potrieme zostávajúcou marinádou. Po ugrilovaní mäso necháme ešte chvíľu odpočívať a potom servírujeme.