REKLAMA
Palacinková torta
Palacinková torta je skvelou obmenou tej klasickej alebo spôsobu podávania palaciniek. Ja som pripravila kakaové cesto, z ktorého vyšli krásne jemné palacinky a doplnila tvarohovým krémom a jahodovým džemom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
14
Cesto
- 2 ks vajcia
- 400 ml mlieko
- 200 ml voda
- 280 g hladká špaldová múka
- 20 g kakao
- 30 g proteín
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 200 g ricota
- 30 g proteín
- 2 pl čakankový sirup
- jahodový džem
Poleva
- 50 g ruby čokoláda
- 50 g kyslá smotana
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na cesto si všetky ingrediencie vymiešame v mise do hladka. Postupne robíme palacinky na rozpálenej panvici (môžeme potrieť troškou oleja). Závisí od veľkosti no mne vyšlo 15ks.
2. Krok
Na krém si všetko (okrem džemu) zmiešame.
3. Krok
Vychladnutú palacinky začneme plniť. Palacinka + krém + džem a takto dokola až kým neminieme všetky palacinky aj krém.
4. Krok
Na vrch si pripravíme polevu. Roztopíme si ruby čokoládu. Zmiešame ju s kyslou smotanou do hladka a rozotrieme na vrch torty. Ozdobíme a odložíme do chladničky.