REKLAMA
Palacinky plnené citrónovým muffinom, ovocím a krémom z mascarpone
Sladká, svieža dobrota
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- muffin Citronový
- 200 g hladká múka
- 100 g hnedý cukor
- Štipka soľ
- 1⁄2 balíčka vanilkového cukru
- 1 čl prášok do pečiva
- 70 g zmäknutého masla
- 2 vajcia ml mlieka
- šťava z jedného citrónu
- citrónová kôra
- PALACINKY
- 250 ml mlieka
- 5 pl hladkej múky
- 1 vajce vanilkový cukor
- Štipka soli
- 1⁄2 čl Prášku do pečiva
- 1 pl oleja
- trochu cerveneho farbiva
- 1 KRÉM Krém téglik mascarpone
- 1 smotana
- vanilková aróma
- 1 pl kyslej smotany
- práškový cukor
- ovocie
- jahody
- čučoriedky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Muffiny
2. Krok
Vajcia vymiešame s cukrom a postupne pridaváme ostatné suroviny. Cesto nalejeme do plechu na muffiny a pečieme cca 25 minút na 180´C.
3. Krok
Palacinky
4. Krok
Spojíme všetky suroviny zamiešame cesto, precedíme aby sme nemali hrudky a pečieme na suchej panvici.
5. Krok
Krém
6. Krok
Zo smotany vyšľaháme šľahačku, pridáme kyslú smotanu, mascarpone, vanilkovu esenciu a cukor podľa chuti.
7. Krok
Na palacinku natrieme tenkú vrstvu krému do stredu položíme muffin. Na muffin položíme nadrobno nakrajane jahody a cely ho obalíme krémom. Palacinku potom zriasime do " batôzka a previažeme stuhou. Dozdobíme ovocím a môžeme posypať práškovým cukrom.