REKLAMA
Palacinky s polohrubou múkou
Skvelý recept na palacinky s polohrubou múkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g polohrubej múky
- 400 ml mlieka
- 2 ks vajcia
- 1 pl cukru
- olej na vysmaženie
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Najprv si odmeriame všetky potrebné suroviny.
2. Krok
V miske zmiešame múku, cukor a štipku soli.
3. Krok
Pridáme vajcia a postupne prilievame mlieko. Miešame kým nezískame hladké cesto bez hrudiek.
4. Krok
Necháme cesto odstáť 10 minút, aby múka trochu nasiakla vlhkosť.
5. Krok
Na rozohriatu panvicu dáme trochu oleja a vlejeme na ňu cesto. Jednu palacinku vysmažíme na strednom ohni asi 2 minúty, kým nezískame zlatohnedú farbu, a potom ju otočíme na druhú stranu a vysmažíme rovnako.
6. Krok
Postup opakujeme, kým nemáme vysmažené všetky palacinky.
7. Krok
Hotové palacinky môžeme podávať s ovocím, džemom, čokoládou alebo podľa vlastného výberu.