REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4MLNd7m8Fm1nu_6uDKw0/824f5a9abe77ec517225609b671713cd.jpeg)
Palacinky s tvarohovo -šľahačkovým mascarpone a lesným ovocím
Palacinky, snáď jediná sladkosť ktorej sa mi nedarí odolať. Rada skúšam vždy iné plnky. Veľmi nesladím, plnku doslaďte podľa vlastnej chuti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
14
Cesto
- 180 g špaldová múka
- 3 kus vajce
- 400 ml nízkotučné mlieko
- 60 ml olej
- 30 ml perlivá minerálka
- 22 g kakao
- štipka soľ
Plnka
- 150 g mascarpone
- 150 g nízkotučný krémový tvaroh
- 150 ml šľahačka
- 1 bal stužovač šľahačky
- 1 bal vanilkový cukor
Plnka z lesného ovocia
- 300 g mrazené lesné ovocie
- 2 Lyžice kukuričný škrob
- Med
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Prísady na cesto dáme do mixéra a mixneme hladké cesto.
2. Krok
Palacinky upečieme z oboch strán.
3. Krok
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. Mascarpone a tvaroh vymiešame, pridáme vanilkový cukor a vmiešame vyšľahanú smotanu.
4. Krok
Lesné ovocie dáme do panvice a zalejeme troškou vody, v ktorej sme vymiešali kukuričný škrob. Pridáme med alebo sladidlo podľa chuti. Miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
5. Krok
Každú palacinku potrieme mascarpone krémom a na stred palacinky na mascarpone krém dáme omáčku z lesného ovocia. Stočíme a podávame.
6. Krok
Dobrú chuť.