REKLAMA
Panna cotta s ovocnou omáčkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 2 kus vanilkový struk
- 800 ml šľahačka
- 120 g kryštálový cukor
- 4 kus želatínové plátky
Ovocná omáčka
- 100 g jahoda
- 100 g čučoriedka
- 100 g maliny
- 100 g černice
- 60 g práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Želatínové plátky necháme napučať v studenej vode. Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme ku nej semienka vanilky, kryštálový cukor a plátky želatíny. Zmes zahrievame dovtedy, kým sa cukor a želatína nerozpustí. Potom ju odstavíme z ohňa, vychladíme vo vodnom kúpeli a precedíme cez sitko. Vychladnutú smotanovú zmes nalejeme do malých misiek, ktoré dáme na 2-3 hodiny vychladiť do chladničky.
2. Krok
Ovocná omáčka: pripravené ovocie spolu s cukrom poriadne rozmixujeme a zmes precedíme cez sitko.
3. Krok
Vychladnutú panna cottu vyklopíme z misky na tanier a podávame ju s ovocnou omáčkou.