Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky
Paradajková kapusta s mäsovými guľkami
Mäsové guľky v sladkej paradajkovo - kapustovej omáčke s knedľou.
Ingrediencie
- 400 g bravčové pliecko
- 250 ml paradajková omáčka
- 200 ml zeleninový vývar alebo bujón
- 100 ml biele víno Chardonnay
- 2 ks Cibuľa
- 1 ks prelisovaný strúčik cesnaku
- 1 kl maslo
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 ks starší rožok
- 1 ks vajce
- 1⁄4 Hlavy hlávková kapusta
- soľ a korenie
- sušený majorán
- drvená rasca
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové pliecko nakrájame na kocky a pomelieme ho.
K mletému mäsu pridáme ešte nakrájaný cesnak, polovicu cibule, namáčaný rožok, vajíčko, korenie, soľ a rascu. Všetko spolu poriadne premiešame.
Vlhkými rukami vytvarujeme z mäsovej hmoty guľky.
Kapustu a cibuľu nakrájame na drobno.
Cibuľu vložíme do hrnca spolu s cukrom a na slabom ohni ho necháme rozpustiť a opražiť v ňom cibuľku.
Pridáme k nej maslo a chvíľu spolu dusíme. Následne pridáme kapustu, ktorú dochutíme soľou a korením. Pod pokrievkou ju dusíme do polomäkka.
Keď kapusta trochu zmäkne, podlejeme ju vínom a dusíme ďalej.
Po chvíľke pridáme tiež paradajkovú omáčku a prilejeme toľko zeleninového vývaru, aby sa guľky zmestili do omáčky.
Keď omáčka začne vrieť, vložíme guľky k omáčke a varíme ich pokiaľ nevyplávajú na povrch.
Pred koncom varenia môžeme tiež pridať sušený majorán na zvýraznenie chute.