Zdroj: undefined undefined from Getty Images
Paradajková polievka s ryžou
Tradičná paradajková polievka s prídavkom ryže. Ideálna pre každodenný obed alebo večeru. Príprava jej nevyžaduje veľa komplikovaných krokov a výsledok určite poteší milovníkov domácej kuchyne.
Ingrediencie
Polievka
- 6 Kus paradajky
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 lyžica olivový olej
- 11⁄2 litrov zeleninový bujón
- 1 štipka soľ
- 1 štipka čierne korenie
Ryža
- 1 pohár ryža
- 2 pohár voda
- 1 štipka soľ
Najnovšie letáky
Postup
Pripravte si ingrediencie. Umyte paradajky, cibuľu a cesnak. Cibuľu a cesnak ošúpte. Paradajky nakrájajte na štvrtiny, cibuľu na drobno a cesnak pretlačte cez cesnakovú tlačenku.
Na panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak. Smažte do momentu, kedy cibuľa bude sklenená.
Pridajte paradajky do panvice, opekať niekoľko minút, kým paradajky nezmäknú.
Pridaj zeleninový bujón, ochutnaj soľou a korením. Var na strednom ohni približne 30 minút.
Daj vodu na ryžu, pridaj soľ a ryžu. Var podľa pokynov na balení.
Mixuj polievku mixérom na hladkú hmotu.
Podávaj polievku s prídavkom uvarenej ryže.