Zdroj: NRedmond from Getty Images Signature
Paradajková polievka z čerstvých paradajok
Chutná a osviežujúca polievka, ktorá je dokonalým sviežim obedom. Čerstvé paradajky, základ tejto polievky, dodávajú vynikajúcu a nezameniteľnú chuť.
Ingrediencie
- 1 kg čerstvé paradajky
- 1 kus veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 2 pl olivový olej
- 1 lyžička cukor
- 1 kus bobkový list
- 1⁄2 lyžičky mleté čierne korenie
- 2 lyžičky soľ
- 1 l zeleninový vývar
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky opláchneme, nakrájame na štvrtiny a odstránime stredy. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
Na panvici rozpálime olivový olej. Pridáme cibuľu a cesnak a opražíme, kým nezačnú meniť farbu.
Pridáme paradajky, cukor, bobkový list, soľ a čierne korenie. Miešame, kým sa paradajky nerozpadnú a nepustia šťavu.
Zalejeme zeleninovým vývarom. Pokiaľ nemáme pripravený vývar, môžeme použiť aj vodu.
Polievku povaríme do zmäknutia, asi 30 minút na miernom ohni.
Odstránime bobkový list a polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
Polievku môžeme podávať samotnú, alebo ozdobiť zeleninou, bylinkami alebo krutónmi.