REKLAMA
Paradajkový lekvár
Tento jednoduchý recept vás naučí, ako si pripraviť najlepší domáci paradajkový lekvár bez cukru, vegánsky a vegetariánsky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg paradajka
- 1 citrón
- 1 polievková lyžica Prášková stévia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Paradajky umyte, nožom odstráňte stopky a nakrájajte ich.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Vymačkajte šťavu z citróna.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Dajte panvicu na oheň a pridajte nakrájané paradajky, stéviu a citrónovú šťavu. Premiešajte lyžicou a varte na miernom ohni 1 hodinu za občasného miešania.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Keď sú paradajky uvarené, roztlačte ich v škrabke na zemiaky, aby ste odstránili šupku a získali jemnejší džem.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Podávajte paradajkový džem, ideálnu nátierku na toasty. Ak chcete pripraviť paradajkový džem v konzerve, skladujte ho v sterilizovaných, vákuovo balených sklenených pohároch. Vychutnajte si ho!
Zdroj: Youtube