REKLAMA

Parfé s jahodami a čokoládou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 5 vaječných žĺtkov Pridané do
  • 50 g xylitol Pridané do
  • 2 balenia vanilkového cukru Pridané do
  • 400 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 250 g čerstvé jahody Pridané do
  • čokoláda s vysokým obsahom kakaa Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Čokoládu rozpustíme a natrieme na pečiaci papier. Dáme do chladničky stuhnúť.

2. Krok

Žĺtka s xylitolom a vanilkovým cukrom metličkou šľaháme nad vodnou parou, pokiaľ nebude mať krémovú konzistenciu. Vodu udržiavame len horúcu, nenecháme ju vrieť.

3. Krok

Keď máme krémovú konzistenciu, nádobu schladíme pod tečúcou vodou.

4. Krok

Krém dáme do mixéra a mixujeme pokiaľ nebude krém izbovej teploty.

5. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a primiešame k žĺtkovému krému.

6. Krok

Nakoniec vmiešame jahody, ktoré sme predtým vidličkou roztlačili.

7. Krok

Do formy dáme potravinársku fóliu.

8. Krok

Na spodok dáme krém, potom kus čokolády / ak sa nám podarí urežeme taký kus, ako veľká je forma. Opäť krém a čokoláda... pokračujeme pokiaľ neminieme krém aj čokoládu. Posledná vrstva bude krém.

9. Krok

Dáme do mrazničky stuhnúť.

10. Krok

Dobrú chuť 🙂

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov