Parfé s jahodami a čokoládou
Ingrediencie
- 5 vaječných žĺtkov
- 50 g xylitol
- 2 balenia vanilkového cukru
- 400 ml smotany na šľahanie
- 250 g čerstvé jahody
- čokoláda s vysokým obsahom kakaa
Najnovšie letáky
Postup
Čokoládu rozpustíme a natrieme na pečiaci papier. Dáme do chladničky stuhnúť.
Žĺtka s xylitolom a vanilkovým cukrom metličkou šľaháme nad vodnou parou, pokiaľ nebude mať krémovú konzistenciu. Vodu udržiavame len horúcu, nenecháme ju vrieť.
Keď máme krémovú konzistenciu, nádobu schladíme pod tečúcou vodou.
Krém dáme do mixéra a mixujeme pokiaľ nebude krém izbovej teploty.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a primiešame k žĺtkovému krému.
Nakoniec vmiešame jahody, ktoré sme predtým vidličkou roztlačili.
Do formy dáme potravinársku fóliu.
Na spodok dáme krém, potom kus čokolády / ak sa nám podarí urežeme taký kus, ako veľká je forma. Opäť krém a čokoláda... pokračujeme pokiaľ neminieme krém aj čokoládu. Posledná vrstva bude krém.
Dáme do mrazničky stuhnúť.
Dobrú chuť 🙂