Zdroj: Ira Taskova from Canva
Pavlova roláda
Úžasná Pavlova roláda z krehkého bielkového cesta a smotanovým krémom.
Ingrediencie
Pre roládu:
- 5 bielkov
- 250 g práškový cukor
- 1 kl jablčného octu
- 1 kl Kukuričného škrobu
- štipka soli
Pre náplň:
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g syr cottage cheese
- 2 lístky želatíny
- 2 pl cukru
- 1 kus vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejeme rúru na 150°C. Potom začíname s prípravou rolády. Bielky šľaháme so štipkou soli do tuha, pridáme cukor a šľaháme dokým nie je zmes pevná a lesklá. Potom pridáme ocot a škrob. Zmes potrieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru obdĺžnika.
Roládu pečieme 10 minút. Po upečení preložíme pavlovu roládu spolu s papierom na vlhkú utierku alebo na mokré drevené dosky. Keď vychladne, odstránime papier.
Na prípravu náplne najskôr namočíme želatínu do studenej vody. Smotanu šľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do tuha. Potom pridáme tvaroh. Na záver pridáme vymačkanú želatínu, ktorú sme predtým rozpustili na malom ohni.
Náplň rovnomerne natrieme na roládu, sklopíme, a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním roládu môžeme ozdobiť ovocím alebo čokoládou.
Je to celkom ako Pavlovovej roláda. Mňam.