Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami
Na cibuli upečená krkovička podávaná s červenou kapustou udusenou na karameli so zemiakovými lokšami
Ingrediencie
Suroviny
- 800 g bravčová krkovička
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- soľ
- mletá paprika - sladká
- mleté čierne korenie
- olej
- voda
Zemiakové lokše
- 6 uvarené zemiaky v šupke
- 1 vajíčko
- 150 g hladká múka
- soľ
Červená kapusta na karameli
- 1⁄2 červenej kapusty
- 1 Cibuľa
- olej
- 2 pl cukor
- 2 bobkový list
- lemon v1
- soľ
- kmín
Najnovšie letáky
Postup
Začneme si mäsom, ktoré očistíme a naporciujeme na rezne. Osolíme okoreníme, mleté čierne korenie, červená sladká paprika. Vložíme do misy z jánskeho skla, polejeme olejom a zasypeme cibuľou na hrubo nakrájanú. Pečieme najprv odokryté cca 15 minút a potom podlejeme vodou prikryjeme a pečieme 1 hodinu pri teplote 180 C. Počas pečenia občas polejeme vlastnou šťavou.
Zemiaky si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle pridáme vajíčko, hladkú múku, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí. Cesto si rozdelíme na malé bochníky... cca z tejto dávky 8-10 kúskov. Vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenké placky. Takéto placky vypečieme na suchej rozpálenej panvici. Pečieme tak aby boli jemne chrumkavé.
Kapustu si nastrúhame a krátko obvaríme cca 5-8 minút vo veľkom hrnci. Na panvicu si dáme cibuľu a olej, rascu, bobkový list a cibuľu chvíľu opečieme. Pridáme cukor a miešame, kým sa nám neurobí karamel. Potom pridáme kapustu, ktorú máme už zblanžírovanú. Prerestujeme spolu. Dochutíme soľ, citrón (ocot) a podlejeme vodou dusíme pod pokrievkou cca 20 minút.
Podávame červenú kapustu upečenú krkovičku, lokše. Nech obedík chutí.