REKLAMA
Pečená falošná hovädzia sviečkovica
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg falošná hovädzia sviečková
- 3 kus Cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- 3 kus mrkva
- rozmarín
- tymián
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
Mäso si umyjem a vysuším papierovou utierkou. Mäso si prešpikujem cesnakom tak, že doň urobím malé zárezy, do ktorých budem vkladať plátky cesnaku. Okorením, osolím a posypem rozmarínom a tymianom. Takto pripravené ho vložím do zapekacej misy a dookola poukladám očistenú mrkvu, nakrájanú na tretiny a tiež cibuľu na mesiačiky. Dáme ho zakryté alobalom piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov, zhruba 15 minút a potom znížim teplotu na 180 stupňov a dopekám ešte asi 50 minút. Posledných 10 minút stiahnem alobal dole.
Mňam