Zdroj: ajafoto from Getty Images
Pečená kačica s dusenou červenou kapustou
Poctivá pomaly pečená kačica s dusenou červenou kapustou.
Ingrediencie
- 1 ks Celá kačica
- 200 g červenej kapusty
- 1 ks veľká cibuľa
- 3 ks jablká
- 4 ks zemiaky
- soľ a čierne korenie
- 2 pl cukru
- 2 pl oleja
- 2 pl múka
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že si kačicu dôkladne umyte a osušte.
Kačicu posolíme a okoreníme z vnútra aj zvonku. Potom ju položíme na plech, kde sme na dno dali trochu vody, aby mäso nebolo suché.
Kačicu dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 2 hodiny. Každých 15 minút kačicu prelejeme šťavou, ktorá vznikla pri pečení, aby mäso ostalo šťavnaté.
Zatiaľ si na oleji opražíme očistené a nasekané jablká spolu s červenou kapustou, pridáme 2 polievkové lyžice cukru, soľ podľa chuti a podlejeme vodou. Kapustu dusíme pod pokrievkou asi 45 minút.
Keď je kačica hotová, vyberieme ju z rúry a necháme ju odpočinúť aspoň 10 minút pred tým, než ju nakrájame. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože vďaka nemu kačica uchová svoje šťavy.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky sú skvelou prílohou k tomuto jedlu.
Nakoniec pridáme do kapusty 2 polievkové lyžice múky rozmiešanej v studenej vode a kapustu necháme na miernom ohni ešte 10 minút.