REKLAMA
Zdroj: hamik from Canva
Pečená krkovička so zemiakmi
Recept na pečenú krkovičku so zemiakmi, cesnakom a rozmarínom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 1 kg zemiakov
- 4 strúčiky cesnaku
- morská soľ
- čierne korenie
- rozmarín
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Krkovičku nakrájame na 4 rovnaké kusy, aby sa jednotlivo všetky kusy rovnako piekli. Každý kus osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
2. Krok
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Aj zemiaky dobre okoreníme a osolíme. Cesnak olúpeme a nakrájame. Pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame.
3. Krok
Zemiakmi položíme na dno vymasteného plechu a na ne položíme krkovičku.
4. Krok
Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme približne hodinu a pol. Po asi hodine krkovičku a zemiaky premiešame a podľa potreby dolievame vodu.