Zdroj: arfo from Getty Images
Pečená krkovička v celku na pive
Pečená krkovička je jedným z najchutnejších kusov bravčového mäsa. Pripravená v celku na pive, je šťavnatá, mäkká a plná chutí. To všetko zaobalené do krásnej zlato-hnedej kôrky, ktorá sa na pive vytvorí.
Ingrediencie
- 1 ks krkovička v celku
- 2 ks Cibuľa
- 4 ks cesnak
- 1 ks pivo
- 2 čajové lyžičky soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Krkovičku opláchneme a osušíme. Potom ju z oboch strán osolíme a okoreníme.
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na plátky.
Na panvici rozpálime trochu oleja a krkovičku na ňom z oboch strán opečieme, aby na nej vznikla pekná kôrka.
Krkovičku vyberieme z panvice a vložíme ju do pekáča. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a zalejeme pivom.
Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne dve hodiny. Počas pečenia mäso z času na čas potrieme pvom, ktoré sa vypeká.
Hotovú krkovičku vyberieme z rúry a necháme ju chvíľu odpočinúť, potom ju nakrájame a servírujeme.