REKLAMA

Zdroj: arfo from Getty Images

Pečená krkovička v celku na pive

Pečená krkovička je jedným z najchutnejších kusov bravčového mäsa. Pripravená v celku na pive, je šťavnatá, mäkká a plná chutí. To všetko zaobalené do krásnej zlato-hnedej kôrky, ktorá sa na pive vytvorí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 ks krkovička v celku Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 ks cesnak Pridané do
  • 1 ks pivo Pridané do
  • 2 čajové lyžičky soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Krkovičku opláchneme a osušíme. Potom ju z oboch strán osolíme a okoreníme.

2. Krok

Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na plátky.

3. Krok

Na panvici rozpálime trochu oleja a krkovičku na ňom z oboch strán opečieme, aby na nej vznikla pekná kôrka.

4. Krok

Krkovičku vyberieme z panvice a vložíme ju do pekáča. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a zalejeme pivom.

5. Krok

Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne dve hodiny. Počas pečenia mäso z času na čas potrieme pvom, ktoré sa vypeká.

6. Krok

Hotovú krkovičku vyberieme z rúry a necháme ju chvíľu odpočinúť, potom ju nakrájame a servírujeme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov