REKLAMA
Pečená tekvica hokkaido so zemiakmi
Tento recept na pečenú tekvicu hokkaido so zemiakmi je jednoduchý, zdravý a chutný. Ideálny pre vegetariánov alebo tých, ktorí hľadajú výdatné a zdravé jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks tekvica hokkaido
- 500 g zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 ml olivového oleja
- soľ a čierne korenie
- 1 lyžička mletej papriky
- čerstvý rozmarín
- 100 g nastrúhaného syra
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Tekvicu opláchneme, odstránime semienka a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na rovnaké kocky ako tekvicu.
2. Krok
Tekvicu a zemiaky premiešame so strúčikmi cesnaku, olivovým olejom, soľou, korením, mletou paprikou a rozmarínom.
3. Krok
Na plech vyložený papierom na pečenie rozložíme zeleninu. Pečieme 40-45 minút, až kým nie sú zemiaky a tekvica mäkké a zlatohnedé.
4. Krok
Ak si prajeme, môžeme pečenú tekvicu so zemiakmi posypať nastrúhaným syrom a vrátiť do rúry na ďalšie 2-3 minúty, aby sa syr roztopil. Podávame ešte horúce.