Pečené bavorské koleno
Výborné bavorské pečené koleno. Klasický recept.
Ingrediencie
- 2 ks bravčové koleno
- 200 g soľ
- 2 l voda
- 1 čl sušený majorán
- 2 bobkové listy
- 1 čl pimiento
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl koriander
- 1 čl borievky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 mrkiev
- 2 čl cukor
- 4 čl olej
- 4 pl Med
- 3 čl plnotučná horčica
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si vo vode roztopíme soľ. Vznikne nám soľný roztok v ktorom necháme kolená úplne ponorené aspoň 1 až 3 dní luhovať v chladničke. Počas tejto doby ich možeme aspoň raz pretočiť.
Zdroj: Youtube
Teraz môžeme koleno vybrať a umyť. Vložíme si ho do hrnca zalejeme vodou a dáme variť. Keď sa nám na vrchu vytvorí pena, zoberieme ju a teraz môžeme pridať všetky koreniny a očistenú zeleninu. Takto varíme koleno aspoň 2 hodiny. Aby sa nám začala koža oddeľovať.
Zdroj: Youtube
V malej miske si prirpavíme marinádu. Zmiešame len med, olej a horčicu. Poriadne premiešame.
Zdroj: Youtube
Kolená si dáme na rošt a potrieme ich z každej strany marinádou. Dáme ich do vyhriatej rúry na 220 stupňov a zapečieme ich zhruba 20 minút.
Zdroj: Youtube