REKLAMA
Zdroj: Szakaly from Getty Images
Pečené bravčové mäso s červenou kapustou
Recept na delikátne pečené bravčové mäso s červenou kapustou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčové stehno
- 1 kus paradajkový pretlak
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- olej
- 1 kus Cibuľa
- 1 kus bujón
- 1 hlava červená kapusta
- cukor
- rasca
- ocot
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na hrubšie plátky a na rozohriatom oleji prudko opečieme z obidvoch strán.
2. Krok
Následne mäso poukladáme na pekáč.
3. Krok
Vo výpeku opražím pokrájanú cibuľu a pridám mletú červenú papriku.
4. Krok
Vo vode rozmiešame pretlak, soľ ,korenie a bujón.
5. Krok
Zmes vylejeme do výpeku, dobre premiešame a vylejeme na pripravené mäso. 6. Pekáč prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C cca na 1 hodinu.
6. Krok
Na kapustu si skaramelizujeme cukor.
7. Krok
Pridáme nakrájanú kapustu a podlejeme ju trochou vody.
8. Krok
Osolíme, pridáme rascu a bobkový list.
9. Krok
Všetko spolu necháme dusiť asi 10 minút.
10. Krok
Nakoniec pridáme ocot a ešte dusíme približne 10 minút.