REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Pečené bravčové mäso s kyslou kapustou
Recept na pečené bravčové mäso s kyslou kapustou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčové mäso
- 1 kg kyslej kapusty
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 litrov vody
- soľ a korenie
- olej
- bobkový list
- nové korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
95 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájajte nadrobno a na panvici s olejom opečte dozlatista. Pridajte pretlačený cesnak a restujte ich spolu ešte chvíľu.
2. Krok
Mäso si očistite, nakrájate, posoľte, okoreňte a pridajte na panvicu. Opečte ho zo všetkých strán.
3. Krok
Potom prilejte vodu, prisypte nové korenie a bobkový list.
4. Krok
Takto pripravené bravčové mäso duste pod pokrievkou na strednej teplote 20 minút.
5. Krok
Kým sa mäso dusí, kyslú kapustu scedíme a v hrnci ju chvíľu podusíme pod pokrievkou, aby stratila časť kyslosti.
6. Krok
Po 20 minútach ju pridáme k mäsu a všetko spolu dusíme ešte cca hodinu, kým mäso nie je mäkké.