REKLAMA
Zdroj: pixabay
Pečené bravčové pliecko so zemiakmi
Výborný obed z jedného pekáča.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčové plece
- 4 čl soľ
- 10 zemiakov
- sušený tymián
- 2 čl drvená rasca
- čierne mleté korenie
- olej
- 3 strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Mäso v celku si očistíme a poriadne nasolíme a nakoreníme z každej strany. Posypeme drvenou rascou a na oleji opečieme z každej strany.
2. Krok
Zemiaky si očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Posolíme a posypeme sušeným tymiánom.
3. Krok
Do pekáča kde sme mäso opekali vložíme zemiaky, na vrch dáme mäso a pridáme cesnak, ktorý sme si očistili. Podlejeme trochou vody a zakryjeme.
4. Krok
Mäso dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňov asi 2 hodiny do mäkka.