REKLAMA
Zdroj: Elena Katkova from Getty Images
Pečené gaštany
Recept na chutné pečené gaštany, ktoré sú vhodné napríklad na stretnutie s priateľmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 500 g čerstvé gaštany
- soľ
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Začnime výberom čerstvých a plných gaštanov.
2. Krok
Na širšej strane gaštanov urobíme malý rez, aby sa pri pečení nerozpadli, čo je podľa mojich skúseností veľmi nepríjemné a v rúre vzniká zbytočný neporiadok.
3. Krok
Gaštany poukladajte na plech a jemne ich osoľte.
4. Krok
Rúru predhrejte na 200 stupňov a plech s gaštanmi vložte do rúry. Pečte 25-30 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Gaštany priebežne kontrolujte, aby sa nepripálili.
5. Krok
Po upečení ich nechajte chvíľu vychladnúť a potom ich môžete olúpať a jesť.