Zdroj: Canva
Pečené koleno na čiernom pive
Recept na pečené bravčové koleno na pive
Ingrediencie
- 2 bravčové kolená
- 1 l čierneho piva
- olej
- 2 Úplný hlávky cesnaku
- 4 feferóny
- 2 pl francúzskej horčice
- 1 čl celé čierne korenie
- 1 čl nového korenia
- 2 listy bobkový list
- 2 pl Med
- 2 čl rasce
- 4 pl sladkej sójovej omáčky
Najnovšie letáky
Postup
Kožu umytých kolien narežeme do tvaru štvorcov, kosoštvorcov. Režeme tak, aby sme kožu úplne neprerezali.
V malom množstve čierneho piva a oleja rozmiešame 1 lyžicu medu, horčicu a prelisovaný cesnak z jednej celej hlavičky.
Kašičku vtrieme do narezanej kože a odložíme na jeden deň do chladničky.
Kolená uložíme do pekáča, podlejeme pivom, v ktorom sme rozmiešali jednu lyžicu medu a sójovú omáčku. Pridáme na polovice rozkrojenú hlavičku cesnaku, prekrojené feferóny, na štvrtiny prekrojené cibule, bobkové listy a posypeme rascou.
Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C asi 15 minút. Kolená prikryjeme, teplotu znížime na 160 °C a pečieme prikryté 1,5 hodiny.
Občas prelievame výpekom a podľa potreby podlievame pivom. Kolená odokryjeme, teplotu zvýšime na 180 °C a pečieme, až je koža chrumkavá ( 30 minút).
Podávame s čerstvým bielym chlebom, chrenom, uhorkami a zaváranými feferónmi.