REKLAMA

Zdroj: Canva

Pečené koleno na čiernom pive

Recept na pečené bravčové koleno na pive

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 bravčové kolená Pridané do
  • 1 l čierneho piva Pridané do
  • olej Pridané do
  • 2 Úplný hlávky cesnaku Pridané do
  • 4 feferóny Pridané do
  • 2 pl francúzskej horčice Pridané do
  • 1 čl celé čierne korenie Pridané do
  • 1 čl nového korenia Pridané do
  • 2 listy bobkový list Pridané do
  • 2 pl Med Pridané do
  • 2 čl rasce Pridané do
  • 4 pl sladkej sójovej omáčky Pridané do
REKLAMA

Postup

135 min.
1. Krok

Kožu umytých kolien narežeme do tvaru štvorcov, kosoštvorcov. Režeme tak, aby sme kožu úplne neprerezali.

2. Krok

V malom množstve čierneho piva a oleja rozmiešame 1 lyžicu medu, horčicu a prelisovaný cesnak z jednej celej hlavičky.

3. Krok

Kašičku vtrieme do narezanej kože a odložíme na jeden deň do chladničky.

4. Krok

Kolená uložíme do pekáča, podlejeme pivom, v ktorom sme rozmiešali jednu lyžicu medu a sójovú omáčku. Pridáme na polovice rozkrojenú hlavičku cesnaku, prekrojené feferóny, na štvrtiny prekrojené cibule, bobkové listy a posypeme rascou.

5. Krok

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C asi 15 minút. Kolená prikryjeme, teplotu znížime na 160 °C a pečieme prikryté 1,5 hodiny.

6. Krok

Občas prelievame výpekom a podľa potreby podlievame pivom. Kolená odokryjeme, teplotu zvýšime na 180 °C a pečieme, až je koža chrumkavá ( 30 minút).

7. Krok

Podávame s čerstvým bielym chlebom, chrenom, uhorkami a zaváranými feferónmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov