:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Xvm92x-SCM-2kOJceKsh/dd5f8de8eb1b524258e4fddff501a1.jpeg)
Pečené kuracie stehno s rozpučenými zemiakmi
Klasika, ktorá nikdy nesklame s nie úplne tradične pripravenými zemiakmi, na ktorých si určite pochutíte.
Ingrediencie
Kuracie stehná
- 2 ks kuracie štvrte zadné stehenné
- olivový olej
- 2 kus slepačieho bujónu
- mletá paprika - sladká
- mletý cesnak
- mleté čierne korenie
Rozpučené zemiaky a obloha
- 800 g zemiak
- olivový olej
- rozmarín
- 3 strúčiky cesnak
- 200 g mrazená brokolica
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Dôkladne stehná umyjeme. Potrieme olivovým olejom a následne posypeme čiernym korením, mletou sladkou paprikou a mletým cesnakom. Podlejeme vývarom z dvoch bujónov alebo podrvíme bujóny vedľa mäska a podlejeme horúcou vodou. Pečieme zhruba 1 hod a 20min pri rozohriatej rúre na 200°C.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Xvm92x-SCM-2kOJceKsh/3ad7da7b9656f7e180fc250696b2e3.jpeg)
Predvaríme si menšie kusy zemiakov až do mäkka. Vodu následne vylejeme. Pridáme olivový olej (cca 4 PL), rozmarín a strúčiky cesnaku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Xvm92x-SCM-2kOJceKsh/eb939a53cbf2df106bc6cf94c1220b.jpeg)
Na papier na pečenie pridáme zemiaky, ktoré spodkom pohára rozpučíme. Na obrázku je cesnak krájaný, nakoľko máme radi chuť pečeného cesnaku. Kto až taký fanušík nie je, stačí cesnak pretlačiť a pridávať trochu skromnejšie :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Xvm92x-SCM-2kOJceKsh/c8b8b31d292af58be34779991c432a.jpeg)
Pečieme približne 30-40 minút pri 200°C. Medzičasom si v osolenej vode uvaríme mrazenú brokolicu - približne 10 minút na strednom ohni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Xvm92x-SCM-2kOJceKsh/a97ff4306b357c9fef80ebd13ac9c4.jpeg)
Môžeme podávať, dobrú chuť :)