Pečené kuracie stehno s rozpučenými zemiakmi
Klasika, ktorá nikdy nesklame s nie úplne tradične pripravenými zemiakmi, na ktorých si určite pochutíte.
Ingrediencie
Kuracie stehná
- 2 ks kuracie štvrte zadné stehenné
- olivový olej
- 2 kus slepačieho bujónu
- mletá paprika - sladká
- mletý cesnak
- mleté čierne korenie
Rozpučené zemiaky a obloha
- 800 g zemiak
- olivový olej
- rozmarín
- 3 strúčiky cesnak
- 200 g mrazená brokolica
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Dôkladne stehná umyjeme. Potrieme olivovým olejom a následne posypeme čiernym korením, mletou sladkou paprikou a mletým cesnakom. Podlejeme vývarom z dvoch bujónov alebo podrvíme bujóny vedľa mäska a podlejeme horúcou vodou. Pečieme zhruba 1 hod a 20min pri rozohriatej rúre na 200°C.
Predvaríme si menšie kusy zemiakov až do mäkka. Vodu následne vylejeme. Pridáme olivový olej (cca 4 PL), rozmarín a strúčiky cesnaku.
Na papier na pečenie pridáme zemiaky, ktoré spodkom pohára rozpučíme. Na obrázku je cesnak krájaný, nakoľko máme radi chuť pečeného cesnaku. Kto až taký fanušík nie je, stačí cesnak pretlačiť a pridávať trochu skromnejšie :)
Pečieme približne 30-40 minút pri 200°C. Medzičasom si v osolenej vode uvaríme mrazenú brokolicu - približne 10 minút na strednom ohni.
Môžeme podávať, dobrú chuť :)