Zdroj: joannawnuk from Getty Images
Pečené kurča na mede
Recept na kuracie mäso pečené na mede, ktoré je vďaka datliam a medu šťavnaté, mäkké a mierne sladké.
Ingrediencie
- 1 Kuracie mäso Mäso
- 2 Lyžice Med
- 2 Lyžice Olivový olej
- Citrónová šťava
- 3 strúčiky Cesnak
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 kus Cibuľa
- 60 g Dátumov
- 150 ml Biele víno
- Voda podľa potreby
Najnovšie letáky
Postup
Najprv kurča opláchnite a osušte. Potom kurča osolíme a opepríme a necháme ho odpočívať. Kým kurča odpočíva, predhrejte rúru na 190 stupňov.
V miske zmiešajte med, olivový olej, citrónovú šťavu a nasekaný cesnak. Marinádou potrite kurča. Nezabudnite, že čím dlhšie necháte kurča v marináde, tým lepšie sa chute spoja.
Kuracie mäso vložte do pekáča a posypte ho nakrájanou cibuľou a datľami. Pridajte biele víno a v prípade potreby pridajte vodu. Odporúčam mať v pekáči asi 2 cm vody, aby sa kurča nepripálilo.
Kura pečte asi hodinu a pol, kým nebude krásne zlatohnedé. Počas pečenia kurča občas polievame šťavou z pekáča, čo zvýrazní jeho chuť a zabráni vysušeniu.
Keď je kurča hotové, vyberte ho z rúry a pred krájaním ho nechajte asi 10 minút odpočívať. Vďaka tomu si kurča lepšie zachová šťavu a chuť.