REKLAMA

Zdroj: joannawnuk from Getty Images

Pečené kurča na mede

Recept na kuracie mäso pečené na mede, ktoré je vďaka datliam a medu šťavnaté, mäkké a mierne sladké.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 Kuracie mäso Mäso Pridané do
  • 2 Lyžice Med Pridané do
  • 2 Lyžice Olivový olej Pridané do
  • Citrónová šťava Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnak Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 kus Cibuľa Pridané do
  • 60 g Dátumov Pridané do
  • 150 ml Biele víno Pridané do
  • Voda podľa potreby Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najprv kurča opláchnite a osušte. Potom kurča osolíme a opepríme a necháme ho odpočívať. Kým kurča odpočíva, predhrejte rúru na 190 stupňov.

2. Krok

V miske zmiešajte med, olivový olej, citrónovú šťavu a nasekaný cesnak. Marinádou potrite kurča. Nezabudnite, že čím dlhšie necháte kurča v marináde, tým lepšie sa chute spoja.

3. Krok

Kuracie mäso vložte do pekáča a posypte ho nakrájanou cibuľou a datľami. Pridajte biele víno a v prípade potreby pridajte vodu. Odporúčam mať v pekáči asi 2 cm vody, aby sa kurča nepripálilo.

4. Krok

Kura pečte asi hodinu a pol, kým nebude krásne zlatohnedé. Počas pečenia kurča občas polievame šťavou z pekáča, čo zvýrazní jeho chuť a zabráni vysušeniu.

5. Krok

Keď je kurča hotové, vyberte ho z rúry a pred krájaním ho nechajte asi 10 minút odpočívať. Vďaka tomu si kurča lepšie zachová šťavu a chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov