REKLAMA
Zdroj: Canva
Pečené morčacie stehno
Chutné pečené morčacie stehno. Podávať ho môžeme so zeleninovým šalátom, ryžou alebo varenými zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 ks morčacie stehná dolné
- 3 pl slnečnicový olej
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks citrónová šťava
- 1 ks rozmarín
- mleté čierne korenie
- kmín
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Stehná umyjeme a poprepychujeme nožom na viacerých miestach po stranách.
2. Krok
Stehná vložíme do zapekacej misy a potrieme ich marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním oleja s citrónovou šťavou a koreninami.
3. Krok
Cesnak očistíme a rozrežeme na tretiny. Morčacie stehná prešpikujeme tak, že do každého zárerzu vložíme kúsok cesnaku a 2 malé lístky rozmarínu.
4. Krok
Takto pripravené morčacie stehná necháme minimálne 1 hodinu odpočívať v chladničke.
5. Krok
Morčacie stehná pečieme na 180°C zhruba 20 minút z každej strany. Počas pečenia ich podlejeme vodou, otočíme a potrieme výpekom.